Reprezentační trenér Pavel Vrba vyrazil za Spartou a Libercem

Nový trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba odjel na inspekční zahraniční cestu. Během ní navštíví pražskou Spartu na soustředění ve španělském Jerezu a Liberec v portugalském Faru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Pavel Vrba

Trenér Pavel Vrba | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Spolu s Vrbou navštíví oba české kluby i technický ředitel FAČR Dušan Fitzel, zatímco asistent reprezentačního trenéra Karel Krejčí má naplánovaný výjezd do Německa. Tam v sobotu uvidí utkání Norimberku s Bayernem Mnichov a v dresu domácích i tři české legionáře Adam Hlouška, Ondřeje Petráka a Tomáše Pekharta.

Pavel Vrba se chce setkat a pohovořit s hráči, kteří připadají v úvahu pro zařazení do širší nominace na březnový zápas proti Norsku. „Chceme vidět také tréninkové jednotky a nenecháme si ujít přípravné zápasy Sparty proti Lokomotivu Moskva a bulharskému Razgradu,“ řekl pro internetové stránky FAČR reprezentační kouč.

Podobný program bude obsahovat i návštěva Liberce. „Lehkou čarou přes rozpočet je skutečnost, že útočník Michael Rabušic už přestoupil do Hellasu Verona a se Slovanem už v Portugalsku není. S ním bychom se také rádi potkali.“

Dvanáct a dost! Největším zimním fotbalovým přestupem je Juan Mata

Číst článek

Trenér národního týmu doufá, že Rabušic bude ve Veroně pravidelně nastupovat, stejně jako František Rajtoral, který v zimní pauze přestoupil do německého Hannoveru. „Pokud nasbírají zkušenosti v tak těžkých soutěžích, bude to skvělé pro všechny,“ doplnil Vrba.

Sám je zvědavý, jak na něj zapůsobí nezvyklá situace, kdy nebude na zimním soustředění v roli trenéra, ale pozorovatele. „Hodně se těším na to, že s jistým odstupem uvidím tréninky týmů, které patří mezi nejlepší v české lize. A od kolegů Víti Lavičky a Jardy Šilhavého určitě naberu nové impulsy do další práce,“ uzavřel Pavel Vrba.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme