Vedle talismanů si veslaři před mistrovstvím Evropy přibalili do tašek i učení

Mistrovství Evropy ve veslování v neděli vyvrcholí finálovými jízdami. Na třídenním šampionátu v Bělehradu mají sportovci velmi náročný program, ale někteří z nich si najdou čas i na to, aby se připravovali na zkoušky. Jedním z nich je i mistr světa Ondřej Synek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference Sportovec roku 2012, Ondřej Synek

Tisková konference Sportovec roku 2012, Ondřej Synek | Foto: Filip Jandourek

"Učím se, zatím jsem ale líný, takže jsem tomu moc nedal. Až se vrátím, tak mě příští týden čeká zkouška z fyziologie, musím se na to proto vrhnout,“ povídá odhodlaně skifař, který se dnes po druhé hodině pokusí obhájit titul evropského šampiona.

Ondřej Synek ale není v českém týmu jediným závodníkem, který už ze své tašky vytáhl kromě sportovních potřeb i učení. Napodobila ho i kompletní posádka ženského dvojskifu, ve složení Lenka Antošová, Lucie Žabová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští veslaři na ME v Bělehradu si našli čas i na učení

„Lucka studuje medicínu, takže tady má hodně učení. Já jsem si prohlížela anglickou učebnici, moc jsem se toho ale nenaučila,“ říká Lenka Antošová, která se sestrou Jitkou vybojovala na olympijských hrách v Londýně sedmé místo.

V Bělehradu už má společně s Lucií Žabovou 2 jízdy za sebou a přiznává, že při velkém fyzickém zatížení to s učením žádná sláva není. „Právě, že moc ne. Učebnice byly vytažené jeden tréninkový den, teď už v podstatě ne,“ doplňuje Lenka Antošová.

Ženský dvojskif těsně nepostoupil do bojů o medaile, ale čeká ho po půl desáté dopoledne alespoň finále B. Největší pozornost českých fanoušků pak budu směřovat k řece Sávě kolem čtrnácté hodiny, kdy se na dvoukilometrové trati představí v boji o evropský titul Ondřej Synek a Mirka Knapko

Jakub Marek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme