Pět mrtvých si vyžádala havárie letadla letícího z Česka na Ukrajinu

Na Ukrajině vyšetřují letecké neštěstí, při kterém v neděli zahynulo pět Čechů. Jejich malé letadlo odstartovalo z Hradce Králové, zřítilo se krátce před přistáním poblíž ukrajinské metropole Kyjeva. Po pádu začalo hořet. Za havárii podle ukrajinských úřadů s největší pravděpodobností mohl pilot.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Místo havárie letadla na Ukrajině

Místo havárie letadla na Ukrajině | Foto: AFP

Stroj spadl do pole asi tři sta metrů od rušného městského silničního okruhu poté, co se ztratil letové kontrole z radaru. K neštěstí došlo jen pár minut před přistáním na tamním letišti Žuljani. Podle ukrajinských úřadů byla nejpravděpodobnější příčinou havárie chyba pilota. Zřejmě špatně reagoval na výšku stroje. Nad městem v té době údajně byla mlha. Na místo neštěstí vyjely desítky záchranářů, oblast je uzavřena.

K havarovanému letadlu se vypravil Jan Paďourek z českého zastupitelského úřadu v Kyjevě. "Mohu potvrdit informace, že na Ukrajině zahynulo pět českých občanů. Poslední zprávy jsou takové, že ukrajinská strana, konkrétně ministerstvo pro mimořádné události, našla všech pět těl. Další vyšetřování této katastrofy bude pokračovat," dodal Paďourek.

Na palubě stroje značky Beechcraft C90 byli lidé z pražské společnosti Minib, která vyrábí například topné a teplovodní konvektory. Vlastníkem letadla měla být společnost z Karlových Varů.

Vilém Janouš, Vlastimil Milý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme