Polské osobnosti protestují proti zrušení poplatků za rozhlas a televizi

V Polsku vznikl Výbor na obranu médií. Známé osobnosti tímto způsobem protestují proti vládnímu záměru zrušit rozhlasové a televizní poplatky. Ty chce vláda úplně zlikvidovat k 1. lednu příštího roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo Výboru na obranu veřejnoprávních médií

Logo Výboru na obranu veřejnoprávních médií | Foto: Koalicja na rzecz Mediów www.mediaapubliczne.info

Výbor na obranu médií je zatím regionální iniciativou sto třiceti pěti poznaňských profesorů, vědců a umělců. Ti se obávají, že zrušení rozhlasového a televizního poplatku je krokem k likvidaci veřejnoprávních médií v Polsku. První obětí úsporných opatření budou regionální studia polské televize a rozhlasu, domnívají se členové Výboru.

Výbor proto vyzval prezidenta republiky, aby se stal arbitrem diskuse o reformě sdělovacích prostředků veřejné služby. Prezident Lech Kaczyński z opoziční strany Právo a Spravedlnost už oznámil, že nový zákon nepodepíše.

Martin Dorazín, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme