Chorvatsko chce posílit boj proti organizovanému zločinu a mafiím

Chorvatský premiér Ivo Sanader odvolal ministry vnitra a spravedlnosti a policejního ředitele. Důvodem je vražda 26leté ženy v mafiánském stylu v hlavním městě Záhřebu. Premiérovo rozhodnutí musí ještě potvrdit chorvatský parlament. Boj proti organizovanému zločinu je podmínkou vstupu kterékoli země do Evropské unie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záhřeb

Záhřeb | Foto: sfrj

Dceru významného chorvatského advokáta zastřelili maskovaní muži na schodišti činžovního domu za bílého dne. Premiér Sanader požaduje okamžité zlepšení bezpečnostní situace. "Abychom posílili boj proti organizovanému zločinu a mafii, dohodli jsme se mimo jiné na přípravě nového příslušného zákona."

Chorvatský premiér už oznámil, že novým ministrem vnitra by se měl stát dosavadní šéf zpravodajské služby SOA. Bezpečnostní situace v Chorvatsku je lepší než ve většině ostatních zemí regionu, přesto proti jejímu stavu proběhly v minulosti i pouliční protesty.

Jaromír Janev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme