Začátek týdne byl na burzách ve znamení propadů

Světové burzy za sebou mají pondělí dramatických propadů Ceny akcií klesají v Asii i v Evropě, kde o nich jednají v Lucemburku ministři. Výjimkou nejsou ani burzy ve Spojených státech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Newyorská burza

Newyorská burza | Foto: Milan Kopp

Dow Jonesův index na newyorské burze v pondělí klesl pod hranici 10 tisíc bodů. Tak nízko nebyl od roku 2004. Prezident Bush se snažil v projevu Američanům vysvětlit, že nějakou dobu potrvá, než zabere vládní návrh na pomoc finančnímu sektoru schválený Kongresem minulý pátek.

Centrální banka už oznámila, že začne finančním institucím vyplácet úroky z povinných rezerv, které si u ní musejí ukládat. To je jeden z prvních kroků obsažených ve vládním balíčku.

Podobná opatření ale zatím neuklidňují americké voliče. Většina z nich nyní označuje podle průzkumů ekonomiku za nejdůležitější téma letošní předvolební kampaně.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme