Zubová pro Radiožurnál: Vláda odborníků může být v době hospodářské krize úspěšná

Poslankyně a členka Demokratické strany zelených, Olga Zubová, není proti vládě odborníků. Řekla to dnes ve Dvaceti minutách Radiožurnálu. Šéf opozice Jiří Paroubek si myslí, že do června, kdy končí české předsednictví Evropské unii, by mohla vládnout úřednická vláda. Podle něj by vedení unie zvládla. S tím ale premiér v demisi Topolánek nesouhlasí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olga Zubová

Olga Zubová | Foto: Marián Vojtek

"Teď je právě ta chvíle, kdy bychom mohli uvažovat o nějaké vládě národní jednoty. Já si myslím, že bychom našli ve sněmovně hlasy, a možná by jich bylo více než 101, které by podpořily vládu odborníků," uvedla ve Dvaceti minutách Radiožurnálu Olga Zubová.

Podle ní může být vláda odborníků v době hospodářské krize právě ta, která může být úspěšná. "Protože politická vláda se bude bát jakékoliv nepříjemné kroky pro veřejnost prosazovat, zatímco vláda odborníků nenese žádnou politickou odpovědnost," dodala Zubová.

V souvislosti se spekulacemi, že by vládu odborníku mohl vést bývalý sociálnědemokratický premiér Miloš Zeman, Olga Zubová řekla, že by ho podpořila. Zároveň ale zdůraznila, že záleží na tom, jakou vládu by Zeman představoval:

"Četla jsem různé spekulace o Miloši Zemanovi. Nevím do jaké míry je to pravděpodobné. Mně osobně by Miloš Zeman vůbec nevadil. Já si ho ještě pamatuji z dob, kdy působil na politické scéně, kdy byl premiérem. A docela ráda bych si takovou situaci zopakovala."

Sněmovna vyslovila vládě Mirka Topolánka nedůvěru minulé úterý. V demisi je kabinet od čtvrtka.

Helena Šulcová, Alžběta Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme