Česku by mohly pomoci peníze z Globalizačního fondu

Zmírnit dopad světové hospodářské krize v České republice by mohly evropské peníze z Globalizačního fondu. Právě z něj je možné přispívat třeba podnikům na řešení nezaměstnanosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze. Ilustrační foto.

Peníze. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Česká republika je podle Rady asociace krajů jedinou členskou zemí, která z fondu peníze nečerpá. Kraje proto vyzvou českou vládu, aby o tyto prostředky požádala.

"Přestože se objevují některé informace o tom, že hospodářská krize je u konce, z hlediska českých regionů tomu tak určitě není," řekl místopředseda Rady asociace krajů a hejtman Pardubického kraje Radko Martínek.

Peníze chybí

Podle dosavadních odhadů lze očekávat, že nezaměstnanost bude v příštím roce stoupat. "To znamená, že nutně potřebuje další prostředky na řešení této situace," podotkl Martínek s tím, že v návrhu rozpočtu na příští rok chybí čtyři miliardy korun na provoz sociálních zařízení.

"Za této situace samozřejmě není možné, aby ministerstvo práce a sociálních věcí prostředky převádělo například z aktivní politiky nezaměstnanosti," dodal hejtman.

Andrea Strohmaierová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme