Agrofert dostal od Rusnoka ultimátum

Nejpozději 30. září musí Agrofert sdělit, jestli kapitálově vstoupí do Unipetrolu. Oznámil to na večerní schůzce s šéfem Agrofertu Andrejem Babišem ministr průmyslu Jiří Rusnok. Agrofert totiž zatím nedodal antimonopolnímu úřadu potřebné podklady pro rozhodnutí, jestli spojení obou firem nenaruší hospodářskou soutěž.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

rafinerie

rafinerie | Foto: Jan Rosenauer

Spekuluje se, že tak oddaluje termín zaplacení za státní podíl v Unipetrolu.

Rusnok dal také jasně najevo, že Agrofert musí splnit všechny podmínky, ke kterým se při podpisu kupní smlouvy zavázal. V tomto případě jde zejména o poslední Babišův plán, že by se privatizace Unipetrolu společně s Agrofertem zúčastnil i polský zpracovatel ropy PKN Orlen.

Podle Rusnoka taková možnost stěží připadá v úvahu, protože by mohla zpochybnit průběh výběrového řízení, ve kterém Agrofert loni v prosinci zvítězil.

Aleš Heřmánek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme