Bitcoin je nejníže od roku 2020. Cena nejznámější kryptoměny klesla pod 20 000 dolarů

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin v sobotu poprvé od prosince 2020 sestoupila pod hranici 20 000 dolarů (zhruba 470 000 Kč). Informovala o tom agentura Bloomberg. Trh s kryptoměnami je v poslední době pod tlakem kvůli odklonu investorů od rizikovějších aktiv, za kterým stojí zpřísňování měnové politiky.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační fotografie bitcoinu.

Ilustrační fotografie bitcoinu. | Zdroj: Reuters

Podle údajů webu CoinDesk se v sobotu bitcoin propadl až na 19 056,59 dolaru. Krátce po 10.00 SELČ se prodával za zhruba 19 200 dolarů, za posledních 24 hodin tak vykazoval pokles o téměř devět procent. Loni v listopadu se přitom bitcoin vyšplhal na rekordní maximum v blízkosti 69 000 dolarů.

#Bitcoin Price: $19,000 📉

10:16 – 18. 06. 2022

399 2304

Cena druhé největší kryptoměny ether v sobotu klesla pod hranici 1000 dolarů. Podle agentury Bloomberg se tak dostala na nejnižší úroveň od loňského ledna.

Honduraská zvláštní ekonomická zóna přijala bitcoin za legální platidlo. Použít ho mohou podniky i úřady

Číst článek

Centrální banky nyní v reakci na rostoucí inflaci zpřísňují měnovou politiku, což vyvolává obavy ohledně vývoje globální ekonomiky. „Rostoucí obavy z hospodářské recese ochromují zájem o riziková aktiva,“ uvedl analytik Edward Moya ze společnosti Oanda.

K poklesu kryptoměnového trhu tento týden přispěla rovněž zpráva o tom, že kryptoúvěrová společnost Celsius Network zmrazila výběry.

Celsius nabízí zákazníkům možnost uložit si kryptoměny do produktů s úrokovým výnosem. Firma své opatření zdůvodnila „extrémními podmínkami na trhu“.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme