Češi mají zájem o letenky do Ruska. I kvůli MS v ledním hokeji

Zájem o letenky do Ruska mezi Čechy narůstá. Může za to i blížící se mistrovství světa v hokeji, které se koná od začátku května v Moskvě a Petrohradu. Někteří obchodníci hlásí i více než čtvrtinový nárůst prodejů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo, letuška, bezpečnost v letadle, na palubě, bezpečnostní instrukce, pokyny, pravidla, nouzový východ (ilustrační foto)

Letadlo, letuška, bezpečnost v letadle, na palubě, bezpečnostní instrukce, pokyny, pravidla, nouzový východ (ilustrační foto) | Foto: Anna Jadrná | Zdroj: Český rozhlas

Do Moskvy se zájemce může dostat letecky i za zhruba 4000 korun. Letenku je sice možné koupit na poslední chvíli, ale s blížícím se termínem sportovního klání, které začíná 6. května, se nabídka zmenšuje.

„Jen za první čtvrtletí tohoto roku jsme prodali více než 1600 letenek do Moskvy, což je o 31 procent více než ve stejném období minulého roku,“ potvrdil Jan Marek z portálu Letuška.cz. „Již nyní máme rezervace na stovky letenek, a to se prodeje teprve rozbíhají.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Stoupající zájem o letenky do Ruska mapovala Zuzana Švejdová

Větší zájem o letenky do Ruska, a to až o stovky kusů, hlásí například i České aerolinie. Pokud lidé nechtějí cestu plánovat takzvaně na vlastní pěst, můžou využít služby cestovních kanceláří. Ty nabízejí třeba i promobalíčky se vstupenkou v ceně.

Cena zájezdu do Ruska se ale pohybuje v desetitisících korun, říká Kateřina Petříčková z Asociace cestovních kanceláří a agentur.

„Zájezdy na mistrovství světa v hokeji se pohybují okolo 20 tisíc korun na osobu. Včetně letenky, ubytování, transferu a průvodce. K tomu samozřejmě si musí fanoušci připočíst také výdaje na vstupenky, které se pohybují řádově v několika tisících korun a rovněž také poplatek za ruské vízum.“

Právě cestovní vízum je třeba zařídit si s dostatečným předstihem, jeho vyřízení trvá týden. Lidé za něj zaplatí 1720 korun. Pokud chtějí rychlé vydání, je cena zhruba o 1000 korun vyšší.

Rychle mizí i vstupenky

Nejlevnější jednodenní balíček vstupenek na mistrovství vyjde v přepočtu na zhruba 1300 korun. Lístky na jednotlivá utkání pak začínají na přibližně 700 korunách. Záleží ale na utkání a kategorii, kterou si divák vybere.

Už teď jsou však některé zápasy vyprodané. Třeba na zápas Česko-Rusko se už fanoušci hokeje nedostanou. Přesto se na internetu objevují lístky od překupníků, jejich ceny se ale pohybují i na osminásobku původní ceny.

mkp, Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme