Zájem o zahraniční zájezdy opět roste. Kromě evropských zemí je poptávka i po exotických destinacích

Cestovní agentura Invia eviduje opětovný zájem o zájezdy do zahraničí. Poptávka je po Bulharsku, Rakousku, ale také po exotičtějších destinacích jako Egypt nebo Turecko. Ceny se zatím nezvyšují, v případě Rakouska se nabídka rozrůstá o různé pobytové balíčky, uvedla mluvčí agentury Andrea Řezníčková.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letní dovolená, moře (ilustrační foto)

Cestovní kanceláře zaznamenaly zvýšené množství dotazů, klienti chtějí vědět, jestli budou moci vyrazit k moři | Foto: sarahbernier3140 | Zdroj: Pixabay | CC0 1.0,©

Klienti si v souvislosti s rozvolňováním vládních opatření podle Řezníčkové v poslední době objednali zájezdy do Egypta, Bulharska, Turecka a Řecka, převážně na termíny od července do září.

„Začíná být také poptávka na Rakousko a dokonce i Bulharsko vlastní dopravou,“ doplnila. Do Rakouska podle ní cestovní kanceláře začínají nabízet balíčky, kdy k pobytu zdarma přidávají jízdenku na lanovku nebo wellness.

Zájem o letenky je minimální, dopravci se jen snaží přežít, popisuje situaci na trhu spolumajitel Kiwi

Číst článek

V CK Alexandria zaznamenali růst počtu dotazů na cestování. „Zákazníci se často ptají, zda už víme, kdy budou moci vyrazit k moři. Zatím se ale většinou jen informují a s rozhodnutím dále vyčkávají,“ uvedl marketingový ředitel CK Petr Šatný.

Alexandria klientům nabízí si letní dovolenou rozmyslet 30 dní před odjezdem. Bez jakéhokoliv poplatku ji mohou odložit nebo změnit destinaci.

Zvýšené prodeje zájezdů zatím neeviduje ani CK Blue Style, uvedla její mluvčí Jana Ondrejechová. U zájezdů, které nebudou moci být uskutečněny, klientům nabízí poukaz TravelSafe+ a nově také Lex Voucher. Ten se řídí pravidly stanovenými novou legislativou, poukaz TravelSafe+ pak má delší platnost a klienti s ním získají kromě dalšího i desetiprocentní slevu na nový zájezd.

„Sledujeme aktuální vývoj situace v okolních zemích, postupné rozvolňování opatření. Věříme i v částečné obnovení letecké přepravy. Zásadní pro znovuobnovení zahraničního cestovního ruchu budou podmínky vycestování a návratu zpět do ČR,“ uvedla za Čedok mluvčí Eva Němečková.

Hranice se sousedními státy by se podle ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD) mohly otevřít od července. První prázdninový měsíc by podle něj mohli začít Češi cestovat také do Bulharska, Maďarska nebo pobaltských států. Do Chorvatska, Řecka, na Slovensko, ale také do Kanady, Austrálie nebo Japonska by se podle Petříčka Češi mohli vydat v srpnu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme