ČSA nabídnou levné letenky po Evropě

České aerolinie vstupují na trh levných letenek. Do 36 míst Evropy je bude nabízet jejich dceřiná společnost Click4sky.com. Novou službou chce národní dopravce do dvou let ovládnout pětinu trhu s levnými letenkami v Praze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo na stojánce

Letadlo na stojánce | Foto: Jan Rosenauer

ČSA si pořídily nová letadla, ve kterých ale třetina sedaček zůstává neobsazená. Click4sky.com je ode dneška nabízí přes internet za jednotnou cenu, která obsahuje i veškeré příplatky a taxy.

Na palubě by tak nově byli běžní cestující i pasažéři platící za levnější letenku. "Chceme volnou kapacitu v našich letadlech naplnit, ale v trochu jiném obchodním modelu," uvedl prezident společnosti Radomír Lašák.

Cestující si ale musí naplánovat svůj let dlouho dopředu a splnit i další podmínky. "Minimálně tři dny pobytu v dané destinaci nebo alespoň víkendový pobyt, to znamená ze soboty na neděli. Letenka není refundovatelná a jestliže ji zákazník nevyužije, tak přišel o vložené peníze," doplnil předseda představenstva Click4sky.com Jan Kaše.

Kombinaci normálního a nízkonákladového prodeje letenek využívají i další evropské aerolinie. Na krátkých trasách totiž pasažéři často radši volí nižší cenu než komfortní služby.

Konkurence zatím obavy z nástupu nové firmy na trh nemá, svoji nabídku proto upravovat nebude. "Jde o běžné konkurenční prostředí a jakékoliv obavy z tohoto projektu nesdílíme," řekla Vlaďka Dufková, mluvčí společnosti Travel Service, která provozuje nízkonákladovou aerolinku Smart Wings.

Jak ale dodal mluvčí SkyEurope pro Českou republiku Jan Čamek, příchod každé další letecké společnosti na trh je ale vždy nutné sledovat. "Každá letecká společnost musí reagovat na to, jaký je vývoj na trhu. Pokud by low cost ČSA nějak významně zasáhl do provozu na ruzyňském letišti, tak i my bychom se museli přizpůsobit," uvedl Čamek.

Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme