Desítky hobbymarketů Baumax v Česku a na Slovensku údajně koupí OBI

Rakouský řetězec hobbymarketů Baumax v Česku končí, údajně ho koupí OBI. Konkurenční společnost z Německa by měla převzít desítky prodejen v České republice a na Slovensku. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura APA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hobbymarket bauMax

Hobbymarket bauMax | Foto: Alena Palečková

Řetězec Baumax se už delší dobu potýká s miliardovými ztrátami. V roce 2013 společnost zaznamenala ztrátu skoro 200 milionů eur, tedy v přepočtu přes pět miliard korun.

Za problémy stojí hlavně expanze do východní Evropy. Už loni firma oznámila prodeje svých poboček v Rumunsku a Bulharsku a stáhla se také z Turecka. Letos následovalo Maďarsko a Chorvatsko.

Původně se firma chtěla zbavit pouze ztrátových obchodů. Jenže právě v Česku se firmě nedaří už pátým rokem za sebou. Celkem by společnost OBI měla převzít 38 obchodů pro kutily v Česku i na Slovensku.

Jestli bude značka Baumax pokračovat dál i pod novým majitelem, zatím není jasné. Zástupci řetězce totiž zprávu odmítli komentovat.

Baumax není jediným rakouským řetězcem, který v Česku skončí. Kvůli tvrdému konkurenčnímu boji nedávno opustil český trh i SPAR. Ten koupila nizozemská společnost Ahold, která je v Česku známá svými prodejnami Albert.

Za padesát supermarketů a hypermarketů firma zaplatila přes pět miliard korun a stala se tak v počtu obchodů největším maloobchodním prodejcem potravin v Česku.

V poslední době se spekuluje i o odchodu obchodního řetězce Tesco, kterému v posledních letech klesají prodeje.

O možném prodeji informoval nedávno slovenský deník SME. Na seznamu kupců se objevilo hned několik zájemců. Mluví se o konkurentech Ahold, Penny, Billa nebo dokonce o vstupu amerického Wallmartu. A spekuluje se i o Agrofertu.

Zuzana Švejdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme