Ekonomické informace 15. 6. 2006

Zájem o stavební spoření v České republice stále roste. České dráhy o prázdninách zlevní některé jízdenky. Šumperská společnost Pars Nova získala zakázku od Českých drah v hodnotě 333 miliony korun. S počátkem roku 2007 Ministerstvo dopravy a spojů spustí systém výkonového zpoplatnění. Dnes se dozvíme jméno nejlepší firmy v Česku hodnocené podle objemu tržeb.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koruny a eura

koruny a eura | Foto: Jan Rosenauer

Zájem o stavební spoření v České republice stále roste. Stavební spořitelny půjčily od ledna do května lidem téměř 20 miliard korun, což je o 27 procent více než ve stejném období loni. Vyplývá to ze statistik stavebních spořitelen.

Lidé mají stále větší zájem o úvěry hypotečního typu na větší částky. Využívají je nejen k rekonstrukcím, ale častěji také k pořízení vlastního bydlení.

Dvě největší ocelářské společnosti světa - Arcelor a Mittal - začaly jednat o možném převzetí. Uvedl to Arcelor poté, co čtyři měsíce nabídky Mittalu zamítal. Mittal vlastní také největší ocelárnu v České republice Mittal Steel Ostrava.

České dráhy o prázdninách zlevní některé jízdenky. Například na vybraných spojích rychlovlaku SC Pendolino o 20 procent. Jak potvrdil mluvčí Českých drah Aleš Ondrůj, tento program se jmenuje SC Léto a cestujícímu z Prahy do Ostravy druhou třídou ušetří stokorunu.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Ondrůj: Slevy jízdenek ČD

Šumperská společnost Pars Nova, která se zabývá specializovanými opravami a modernizací kolejových vozidel, získala zakázku od Českých drah v hodnotě 333 miliony korun. Generální ředitel společnosti Tomáš Ignačák vysvětlil obsah kontraktu.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Ignačák: Zakázka Pars Nova

S počátkem roku 2007 Ministerstvo dopravy a spojů spustí systém výkonového zpoplatnění. Takzvané elektronické mýto budou platit vozidla těžší než 12 tun. Mluvčí ministerstva Marcela Žižková dodává, kterých komunikací se bude mýto týkat.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Žižková: Elektronické mýto

Letos už podvanácté vyhlašuje Sdružení Czech Top 100 výsledky ankety o nejúspěšnější společnosti v České republice. Dnes se dozvíme jméno nejlepší firmy v Česku hodnocené podle objemu tržeb. O tom jak tuto soutěž vnímají samotné firmy hovoří předseda sdružení Czech Top 100 Jan Struž.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Struž: Czech Top 100

Ruská federace by mohla ukončit rozhovory se Spojenými státy o svém vstupu do Světové obchodní organizace ještě před červencovou schůzkou lídrů států skupiny G8 v Petrohradě. Řekl to zvláštní vyslanec ruského ministerstva zahraničí Jurij Isakov. USA jsou jedinou zemí, se kterou Rusko zatím rozhovory o svém vstupu do organizace neukončilo.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme