Ekonomické informace 27. 8. 2002

Škodu nejméně za 6 miliard způsobila povodňová katastrofa Praze. Tento první odhad se přitom týká jen veřejného majetku, tedy majetku patřícího městu. Pražský Magistrát navíc očekává, že skutečnost bude o dost horší. Zdaleka největší škody voda napáchala v metru - minimálně za 2 miliardy korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

devastace

devastace | Foto: Milan Kopp

Podle náměstka primátora Jiřího Paroubka musí Praze rozhodně finančně pomoci stát. Úspory z městské pokladny totiž zdaleka na všechno nestačí a Praha se nechce zadlužovat ještě víc než je. Navíc by podle Paroubka město nerado prodávalo svůj majetek - například podíl v ruzyňském letišti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Paroubek: Město by nerado prodávalo

Zhruba 160 miliónů korun se zatím sešlo na povodňových kontech společnosti Člověk v tísni, Českého červeného kříže a vlády. Nejvíc lidé přispívají na účet SOS Povodně společnosti Člověk v tísni, zaslali na něj 89 miliónů korun.

Společnost Stock Plzeň - Božkov už obnovila po záplavách naplno výrobu. Přímé škody, které způsobila velká voda, se odhadují na 20 miliónů korun. Během odstávky výroby nevznikl větší nedostatek zboží pro odběratele, vyjma některých druhů alkoholu. Podle výrobního ředitele Vladimíra Štajnera se už dokončily všechny úklidové a obnovovací práce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Štajner: Už je uklizeno

Kvůli odstraňování škod po povodních chce koaliční vláda zvyšovat daně. Hovořilo se také o spotřební dani za benzín. Nový týden ale ukazuje, že tyto informace byly předčasné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak potvrdil i Jaroslav Třoska z Ministerstva financí.

Český Telecom poskytne slevu těm zákazníkům, kterým během záplav nefungoval telefon. Už v zářijovém vyučtování totiž zohlední každý výpadek telefonního spojení, i kdyby trval jen jediný den. Podle mluvčího Vladana Crhy společnost sníží poměrově měsíční paušální poplatek podle délky nefunkčnosti dané linky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladan Crha: Zohledníme každou nefunkčnost

Telecom také prodloužil lhůty splatnosti účtů pro klienty z dvanácti na třicet dnů. Mimo provoz je ještě přes 40 tisíc telefonních linek. Na bezplatném čísle 0800 123 456 je také možné se dozvědět, kdy bude odpojený telefon zprovozněn.

Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme