Ekonomické informace 7. 6. 2001

Hovoříme o integraci hutních podniků jak ji navrhuje ministerstvo průmyslu a obchodu, o dokončené elektrifikaci železnice z Českých Budějovic do Horního Dvořiště. Nezapomínáme ani na vliv nadcházejících parlamentních voleb ve Velké Británii na kurs libry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vláda odložila uzavření tendru na prodej Telecomu na konec října. Ministr financí Jiří Rusnok musí do té doby oznámit výsledky výběrového řízení na prodej nejméně 51 procent akcií Českého Telecomu. Původní termín byl 30. června.

Hospodářský výbor poslanecké sněmovny souhlasí s integrací hutních podniků do jednoho celku, jak ji podle studie Eurostrategy navrhuje ministerstvo průmyslu a obchodu. Podle předsedy Josefa Hojdara výbor na svém výjezdním zasedání v Třinci neprojednával detailní body studie, ale záměr jako takový. Proto vládu vyzval k dopracování konkrétních projektů.

České dráhy dokončily plnou elektrifikaci železniční trati z Českých Budějovic do Horního Dvořiště. Dnes po ní poprvé projede první vlak tažený elektrickou lokomotivou. Podrpbnsti má Ivan Mls, Český rozhlas České Budějovice.

Největší tuzemská těžební společnost - Ostravsko karvinské doly - chce začít těžit v Polsku. Jde o dva polské doly, z nichž jeden už do majetku OKD patří a koupě druhého je předmětem jednání polské vlády. Potvrdil to předseda představenstva OKD Viktor Koláček.

Den před dnešními parlamentními volbami v Británii se britská libra propadla na patnáctileté minuimum. Důvodem byla fáma, že vítězství labouristů přivede zemi rychle do eurozony. Z Londýna infomuje náš zvláštní zpravodaj Milan Fridrich.

Milan Kopp, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme