Musk nově vlastní 9,2 procenta Twitteru. Za téměř tři miliardy dolarů se stal jedním z největších akcionářů

Americký podnikatel Elon Musk se stal akcionářem společnosti Twitter. Nově vlastní 9,2 procenta sociální sítě, vyplývá z údajů zveřejněných americkým burzovním regulátorem. Za podíl podle jejich páteční závěrečné ceny zaplatil 2,89 miliardy dolarů, tedy v přepočtu asi 64 miliard korun.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elon Musk

Elon Musk | Foto: Michele Tantussi | Zdroj: Reuters

Zakladatel automobilky Tesla nakoupil 14. března celkem 73 486 938 akcií Twitteru. Tento podíl ho činí jedním z největších akcionářů společnosti. Například zakladatel Jack Dorsey vlastní jen 2,25 procenta, upozorňuje server BBC.

Akcie firmy díky nákupu zpevnily. Před pondělním zahájení obchodování na burze se jejich hodnota zvedla asi o 25 procent a jedna akcie se prodává prodává za téměř 50 dolarů.  

Given that Twitter serves as the de facto public town square, failing to adhere to free speech principles fundamentally undermines democracy.

What should be done?

18:51 – 26. 03. 2022

30126 243381

Musk je pravidelným uživatelem twitteru, kde má přes 80 milionů sledujících.

Nákupu předcházela i otázka směrem k místní komunitě, kdy se minulý měsíc zeptal, zda sociální síť podporuje svobodu slova. Následovala otázka, zda je potřeba nová platforma.

Společnost v poslední době čelila z jeho strany kritice kvůli obavám, že síť nedodržuje zásady svobody slova a tím podkopává základy demokracie.

Twitter často používá i ke sdělení novinek ohledně jeho firem, mezi které patří kromě již zmíněné Tesly také SpaceX nebo Neuralink.

zuj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme