Hušák: Sazka Vítkovi nic nedluží

Sazka odmítá, že by měla nějaké závazky vůči Radovanu Vítkovi. Podle předsedy představenstva Aleše Hušáka dluhy ve výši 1,5 miliardy korun neexistují. Vítek podle něj ani není majitelem firem, které peníze vymáhají - Hušák to řekl v České televizi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Hušák, generální ředitel Sazka a.s.

Aleš Hušák, generální ředitel Sazka a.s. | Foto: Tomáš Adamec

„Radovan Vítek není majitelem společnosti Sedelius Holding Limited, dodnes to neprokázal, přestože za ni vystupuje, a stejně tak za společnost Moranda,“ řekl Hušák.

Zároveň uvedl, že neví, proč Vítek uplatňuje pohledávky. „To ale rozhodne spravedlivý soud. Kdyby pohledávky byly nesporné, tak nejsme u soudu,“ dodal.

Radovan Vítek podal v pondělí návrh na insolvenční řízení se Sazkou. Vítek v návrhu tvrdí, že společnost je předlužená a navíc v platební neschopnosti. Jako důkaz k tomu přiložil smlouvy o úvěru s Komerční bankou, od které část pohledávek odkoupil. V této fázi navrhuje prohlášení úpadku.

Soud se celou věcí začal okamžitě zabývat. Pokud návrh schválí, bude se muset firma reorganizovat nebo na ní může být uvalen konkurz. Rozhodnutí soudu může trvat několik měsíců.

Sazka schválí případný prodej vysočanské arény

Hušák zároveň připustil, že majitelé O2 Areny vyjednávají o jejím prodeji. Pokud se vyjednavači dohodnou, Sazka doporučí halu prodat. "Zvažují se tři nabídky," řekl Hušák v České televizi. Konkrétnější ale být nechtěl.

Upozornil ale, že Sazka není majitelem vysočanské arény, je pouze avalistou a tím zodpovědným subjektem za splátku dluhů.

Martin Drtina, Jakub Šídlo, Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme