Mýtné se začne vybírat už v pondělí

Na zhruba 970 kilometrech dálnic a rychlostních komunikací by zadarmo nemělo projet jediné vozidlo nad 12 tun. Dopravci, kteří nechali administrativu spojenou s platbou mýta na poslední chvíli, mohou přechodnou dobu platit předem a platbu na fakturu si zajistit později.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

provoz na dálnici D1

provoz na dálnici D1 | Foto: Marián Vojtek

Společnost Kapsch státu v sobotu předá systém pro výběr elektronického mýta. Firma už dopravcům vydala 55.000 palubních jednotek, které jsou k řádnému placení mýtného mýtného zapotřebí.

Celkem počítá s tím, že jich do konce roku mezi řidiči bude 60.000. Zájem o ně v posledních dnech znatelně roste a kontaktní místa, která zajišťují jejich distribuci, jsou před pondělním spuštěním výběru mýtného v obležení. Hodně jich ale kvůli velkému zájmu bude otevřeno do pozdních večerních hodin a pracovat budou i v sobotu.

Dopravcům, kteří nebudou mít od 1.ledna ve vozidlech palubní jednotky na platbu mýtného, hrozí vysoké sankce. Na místě zaplatí blokovou pokutu až do výše 5 tisíc korun a při opakovaném prohřešku ve správním řízení až půl milionu. Celníci budou vybírat pokuty už od prvního ledna.

Naďa Bělovská, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme