PKN Orlen nechystá v Unipetrolu masivní propouštění

Poský PKN Orlen nechystá žádné masivní propouštění zaměstnanců v Unipetrolu, který na konci května koupil. Českému rozhlasu to potvrdil předseda představenstva Unipetrolu Pavel Švarc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpací stanice Orlen

Čerpací stanice Orlen | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Unipetrol má největší vlnu propouštění za sebou. Od roku 1999 společnost opustilo 48 procent zaměstnanců, tedy asi čtyři tisíce lidí. Nový majoritní vlastník, polský PKN Orlen, o další vlně neuvažuje.

"Bude se jistě pokračovat v propouštění, ale bude to v desítkách lidí. To znamená Unipetrol je za horizontem masivního propouštění. Nedomníváme se, že hlavní úspora nákladů je v lidech," říká Pavel Švarc.

Podle jeho názoru zřejmě alespoň u části benzínových stanic nový majitel zachová původní název. "To je samozřejmě na rozhodnutí majoritního vlastníka. Domníváme se však, že značka Benziny je natolik známá, že by bylo škodou, kdyby se ztratila z českého trhu," dodává Švarc.

Šéf koncernu Orlen Igor Chalupec přes odpor svého okolí Českému rozhlasu k dalším plánům Orlenu v Čechách řekl: "Já jim to řeknu. Zvu vás na tiskovou konferenci příští týden."

Martin Dorazín, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme