Podnikatelé nebudou stávkovat, ale proti reformě jsou

Už za 14 dní začne sněmovna rozhodovat o přijetí zásadní vládní reformy. Už teď to ale vypadá, že má hodně odpůrců. Proti jsou odbory a na nadcházející víkend chystají mohutný protest. Nejsilnější opoziční strana se chystá dokonce vyvolat hlasování o důvěře vládě. Řadu výhrad k připravované reformě veřejných financí mají také podnikatelé. Prostřednictvím hospodářských komor zorganizovali petici adresovanou parlamentu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Nadcházející dva týdny pak podle předsedy představenstva Krajské agrární komory v Olomouci Jiřího Žáka využijí k lobbování mezi zákonodráci. "Ty dvě obrovské změny, tedy vstup do Evropské unie a přechod na podvojné účetnictví a dodatečné dodanění, to může téměř 50 procent všech živnostníků a obchodníků zruinovat. Odbory vyhrožují stávkami. My nejsme příznivci stávek, ale heldáme způsoby, jak ovlivnit parlament a senátory, aby připravovanou reformou jsme se nedostali do patové situace."

Markéta Kaclová, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme