Poláci jsou o Vánocích šetrnější

Obyvatelé sousedního Polska utrácejí za vánoční dárky rok od roku méně peněz. Je to spojeno s těžkou finanční situací řady polských rodin. Ještě před 3 lety přitom utráceli Poláci za vánoční dárky v přepočtu průměrně 2600 korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vánoční strom

Vánoční strom | Foto: Filip Víšek

Loni už ale na dárky věnovali jen 177 zlotých tedy asi 1500 korun. Za kolik hodlá nakoupit průměrný obyvatel Polska vánoční dárky letos ještě není známo. V Polsku, kde chybí tradice adventních trhů a předvánoční náladu se snaží zákazníkům vnutit velká nákupní centra, jsou v tuto dobu úvahy o Vánocích předčasné.

Od loňska se pravděpodobně nezměnily představy Poláků o dobrém vánočním dárku. 11% z nich by pod stromečkem rádo našlo nějakou kosmetiku. Na druhém místě v žebříčku vysněných vánočních dárků byla loni věc neporovnatelně dražší - osobní automobil.

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme