Ruské finanční trhy zaznamenaly další propad

Ruské burzy dnes otevřely dalším propadem. Jde o reakci na vývoj na amerických trzích. Ty poklesly poté, co agentura Standard and Poor's snížila rating Spojených států. Propad zaznamenaly také trhy v západní Evropě a Asii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rusko zažívá další propad na finančních trzích.

Rusko zažívá další propad na finančních trzích. | Zdroj: Reuters

Ruské trhy patří mezi ty, které v pondělí zaznamenaly největší pokles – až kolem osmi procent. Rusko se už od dubna potýká s odtokem kapitálu z finančních trhů. Podle expertů zahraniční investoři začali stahovat peníze z rozvíjejících se ekonomik včetně Ruska kvůli sílícím problémům světové ekonomiky.

Podle ruských agentur dnes dolar vůči rublu posílil a je nejdražší od konce roku 2010. To je podle analytiků dáno především klesajícími cenami za ropu. Experti zároveň varují, že pokud cena klesne pod úroveň 90 dolarů za barel, ruská ekonomika by se mohla potýkat se stejnými problémy jako během finanční krize v roce 2008.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme