Šéf Sazky Hušák má objasnit situaci a další postup ve firmě

Zatímco vedení Sazky otevřeně přiznává, že společnost je v platební neschopnosti, její terminály na příjem sázek dál lákají na jackpot 149 milionů korun. A to za situace, kdy zadlužená loterijní společnost nevyplatila ani lednovou výhru ze sportky. Tato zpráva otřásla důvěrou jak sázejících, tak i některých trafikantů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sazka má další problémy

Sazka má další problémy | Zdroj: ČTK

Ti mluví o poklesu tržeb o 70 procent. A někteří už terminály rovnou odstavili.

„V Sazce je problém, že u nich prakticky máte kauci ve výši týdenního obratu. O tu přijdu, že jo. Já vím, že Sazka dluží peníze všem. Kauce od trafikantů dělají zhruba 300 milionů,“ vysvětluje prodejce z pražských Vinohrad, který si nepřál být jmenován.

Má důvody, proč na terminál pověsil ceduli „Mimo provoz“. Zatím je v menšině. Z deseti oslovených míst označených žlutým transparentem Sazka pouze dvě přestala sázky přijímat. Přesto k těm zbývajícím zájemců o loterijní hry přichází čím dál méně.

Generální ředitel a předseda představenstva Sazky Aleš Hušák bude dnes informovat o dalším postupu a situaci ve firmě. Představenstvo Sazky už potvrdilo, že firma je v úpadku a pověřilo Hušáka, aby podal vlastní insolvenční návrh, nebo se připojil k návrhu místopředsedy představenstva Romana Ječmínka.

Hušák podle serveru iHNed.cz poslal zaměstnancům Sazky dopis. V tom jim oznámil že se dá se očekávat, že se v dohledné době rozhodne o úpadku Sazky.

Martin Drtina, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme