Stát zatím Madetu neprodal

Stát neprodal svůj podíl v Madetě. V potravinářské firmě, dříve známé jako Jihočeské mlékárny, drží i nadále 34 procenta akcií. Přestože podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond projednal jednotlivé nabídky, byla pouze předána jejich analýza ministrovi zemědělství.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sýr

sýr | Foto: Ősterreichwerbung

Podle Kováře sice nabídky na koupi podány byly, ale žádný nový investor zatím do Madety nevstoupí. "Členové představenstva projednali jednotlivé nabídky a jejich analýza byla předána ministrovi zemědělství. Pokud by došlo k rozhodnutí o prodeji akcií fondu, tak by bylo logické, aby zájemci o akcie byli vybíráni ze zástupců dodavatelů mléka, tedy odbytových organizací. To je veškerý výstup z jednání."

Mluvčí jeho resortu Pavel Kovář ale připustil, že zájem o státní podíl v Madetě mají především současní dodavatelé mléka. "Žádný termín dalšího postupu nebyl určen. Povinností představenstva bylo projednat tyto nabídky, a proto členové představenstva tak učinili."

Markéta Kaclová, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme