Telecom koupí zbylých 49 procent Eurotelu

Český Telecom může definitivně ovládnout největšího tuzemského mobilního operátora Eurotel. Antimonopolní úřad totiž Telecomu povolil dokoupení 49 procent akcií od amerického konsorcia Atlantic West. Jak potvrdil mluvčí firmy Vladan Crha, rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže obdržel Telecom právě dnes.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český Telecom

Český Telecom | Foto: Ceny Thálie

"My předpokládáme, že celá ta akvizice bude ukončena do konce letošního roku, protože nyní ještě je na řadě definování způsobu, jakým bude ten obchod financován a samozřejmě faktické provedení této akvizice. Takže předpokládáme, že definitivní navýšení našeho podílu v Eurotelu je otázkou letošního roku," uvedl Crha.

Akcionáři Telecomu schválili nákup zbývajícího podílu Eurotelu od Američanů v červnu. Telecom tak zvýší svůj podíl z 51 na 100 procent. Zaplatí za něj více než jednu miliardu dolarů.

Marika Táborská, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme