Vánoční tržby maloobchodů v USA by mohly překonat bilion dolarů, poprvé v historii

Vánoční tržby maloobchodů ve Spojených státech by letos mohly poprvé překonat hranici jednoho bilionu dolarů (22,6 bilionu korun) a jejich růst by mohl být nejvyšší od roku 2011. Přispívají k tomu nízká nezaměstnanost, solidní růst příjmů a vyšší důvěra spotřebitelů. Vyplývá to z průzkumu společnosti eMarketer, jehož výsledky zveřejnil server CNBC.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dolar (ilustrační foto)

Celkové maloobchodní tržby v USA v období od 1. listopadu do 31. prosince by letos měly činit 1,002 bilionu dolarů. (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Celkové maloobchodní tržby v USA v období od 1. listopadu do 31. prosince by letos měly činit 1,002 bilionu dolarů. To představuje nárůst o téměř šest procent.

Trump kritizoval vztahy se Světovou obchodní organizací, pohrozil odchodem Spojených států

Číst článek

Tržby kamenných obchodů se mají zvýšit o 4,4 procenta na 878,38 miliardy dolarů. Tržby internetových obchodů mají vzrůst o 16,6 procenta na 123,73 miliardy USD. Podíl internetových obchodů na celkových tržbách tak stoupne na 12,3 procenta.

Zpráva přichází v době obav o budoucnost kamenných obchodů, když firmy jako Sears a Toys 'R' Us čelí bankrotu a další maloobchodní společnosti zavírají stovky obchodů po celé zemi kvůli silné konkurenci internetových firem, jako Amazon a eBay.

Analytička eMarketer Cindy Liuová se domnívá, že hlavní bitva se letos uskuteční mezi internetovým prodejci, a to o vyšší podíl na trhu. Lze tak podle ní očekávat více akcí na podporu prodeje a nabídku různých výhod, jako zasílání zdarma a rychle, protože se obchodníci budou snažit co nejvíce konkurovat Amazonu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme