V. Klaus apeluje na řešení krize veřejných financí

ODS podmiňuje jednání o státním rozpočtu na příští rok předložením návrhu na řešení schodku veřejných financí. ČSSD se k tomu zavázala v březnu na schůzce o dodatcích k opoziční smlouvě. V exkluzivním rozhovoru pro ČRo 1 - Radiožurnál předseda ODS Václav Klaus upozornil, že musí jít o dlouhodobý projekt.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V němž bude pokračovat i další vláda v příštích letech. Sociální demokraté však podle něho zatím myslí pouze na volby v příštím roce. Podle Václava Klause se budou sociální demokraté zdráhat přiznat, že se veřejné finance dostaly do krizové situace, která vyžaduje nutné, zásadní a nelehké řešení, které jim nezávidí.

Václav Klaus to nezávidí zejména nové vládě vzešlé z červnových voleb v roce 2002, protože ta bude muset předstoupit před občany a říci: " Tak se tady čtyři roky nějak hospodařilo a teď se s tím bude muset něco dělat." To není líbivá věc a socialisté o tom nechtějí slyšet. Podle Václava Klause totiž žijí ještě tím rokem, po který budou vládnout.

Milan Kopp, Aleš Heřmánek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme