Ve sněmovně registrační pokladny

Zda v obchodech a v restauracích budou muset být registrační pokladny - o tom se odpoledne chystají debatovat poslanci. Podle návrhu vlády by podnikatelům za porušení této povinnosti hrozila až půlmilionová pokuta. Koalice si od zavedení registračních pokladen slibuje především omezení daňových úniků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

registrační pokladna

registrační pokladna

Podle Vladimíra Špidly by mohlo jít až o miliardové částky. Po zavedení registračních pokladen prý ale finanční úřad každého nepoctivce odhalí. "Bude možnost zkontrolovat věrohodnost jeho účetních výkazů." Kvůli protestům obchodníků nakonec koalice navrhuje kompromis. Pokladny nebudou muset mít fiskání paměť, tedy jakousi černou skříňku, do které může jen finanční úřad. Většina podnikatelů proto novou registrační pokladnu nebude muset kupovat, slibuje šéf lidovců Miroslav Kalousek. "Ten, kdo ji má, tak mu stačí ta, kterou v minulosti pořídil."

Obchodník který pokladnu dosud nemá, by ji musel pořídit do roku 2007. Hlavně ODS je ale proti a hrozí, že právě kvůli tomu přijde další zdražení. "To zvýší náklady podnikání, což se může promítnout do cen pro zákazníky," říká před dnešním takzvaným prvním čtením zákona msítopředseda rozpočtového výboru občanský demokrat Martin Kocourek.

Markéta Kaclová, Vít Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme