Vláda chce rozšířit pobídky k investicím

Ještě během května by vláda měla schválit program, který rozšiřuje systém investičních pobídek. Opozice chce ale po volbách výhody pro investory omezit. Místopředseda Unie svobody Ivan Pilip má za to, že přichází čas zhodnotit náklady, které státu vznikly na vytvoření nových pracovních míst kvůli tomuto programu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba obchodního centra

Stavba obchodního centra | Foto: Jan Rosenauer

Je pro zachování výhod pouze pro skutečně velké investory. Stínový ministr průmyslu a obchodu a senátor za ODS Mirek Topolánek by systém pobídek nejraději zrušil a nahradil je zlepšením podmínek pro všechny podnikatele.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Topolánek o investiční politice

Topolánek vyjádřil osobní názor, že celá hospodářská politika je nyní čím dál více závislá na systému daňovém, na zjednodušení celé legislativy a fungujícím úpadkovém právu. To považuje za klíčové při rozhodování investora zda vůbec bude investovat a v které zemi.

Milan Kopp, Aleš Heřmánek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme