Zpravodajství v rádiu vzniká konkurence, aplikace nabídnou kromě hudby i zprávy

Na webu se začínají objevovat aplikace, které kromě hudby nabídnou uživatelům i zprávy. Ty si lidé přehrají pomocí knihovny Apple Music, aplikace Spotify nebo Soundticker.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslech rádia v mobilu

Poslech rádia v mobilu | Foto: Fotobanka Pixabay

Známá asistentka Siri od Applu vám například najde odkazy na články, vývojáři z Hohenbrunnu u bavorského Mnichova jdou ale dál. Vyvinuli totiž aplikaci Soundticker, která umožní uživatelům si při poslechu Spotify nebo Apple Music vybírat vedle hudby i informace.

Na výběr bude politika, ekonomika, sport nebo kultura. Jednotlivé kategorie si každý zařadí do svého osobního playlistu, řekl na lokálních rozhlasových dnech v Norimberku vývojář Hans Oberberger.

Přehrát

00:00 / 00:00

Klasickým zpravodajským relacím vzniká konkurence ve formě aplikací

„Můžete si nastavit, jestli je chcete poslouchat jednou za hodinu, každou půlhodinu nebo čtvrthodinu. Můžete si i vybrat, jestli chcete dlouhé, nebo krátké zprávy.“

Podobnou aplikaci vyvíjí vlastními silami i Spotify.

„Začal do svého obsahu přidávat mluvené slovo, například příspěvky od BBC a jejich nový formát BBC minute, což je minutové shrnutí zahraničních zpráv,“ dodává vedoucí zpravodajského webu Českého rozhlasu Adam Javůrek.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme