Letní filmová škola v Uherském Hradišti se odkládá na srpen. Organizátoři chtějí kvůli covidu více času

Letní filmová škola v Uherském Hradišti se letos posouvá. Místo koncem července se uskuteční 6. až 12. srpna. Ve středu o tom informovala pořádající Asociace českých filmových klubů.

Uherské Hradiště Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

44. Letní filmová škola Uherské Hradiště, plakát.

Letní filmová škola v Uherském Hradišti se letos posouvá na začátek srpna (archivní foto) | Foto: Jan Bartoněk | Zdroj: iROZHLAS.cz

Důvodem posunutí termínu o čtrnáct dní jsou nejasné podmínky pro pořádání kulturních akcí. „Nemáme dosud žádnou konkrétní informaci z ministerstva zdravotnictví ani kultury o tom, jak by měly letní akce vypadat – pro kolik lidí a tak dále. Je to pro nás dost limitující, protože v loňském roce už jsme tuto informaci měli,“ říká pro Český rozhlas Zlín ředitelka festivalu Radana Korená.

„Uspořádat takhle velkou akci není vůbec snadné a těch 14 dnů navíc je pro nás teď důležitých. Posunuli jsme to do srpna proto, abychom získali více času,“ dodává.

Pořadatelé 47. ročníku Letní filmové školy už představili náplň některých letošních festivalových sekcí. Retrospektivní sekce se zaměří na dílo Akiry Kurosawy, sekce Terra festivalis se bude věnovat mexickému filmu a sekce Půlnoční delikatesy představí nízkorozpočtové filmy, které se dostaly k divákům díky rozmachu videopůjčoven a rozšíření domácích videopřehrávačů.

Také loňskou podobu přehlídky výrazně ovlivnila pandemie koronaviru. I tehdy ji pořadatelé přesunuli na pozdější termín a zkrátili.

Návštěvníci měli loni možnost v Uherském Hradišti vidět 94 celovečerních snímků, v roce 2019 jich byl zhruba dvojnásobek. Dále festival loni nabídl sedm středometrážních a 63 krátkých filmů a také řadu doprovodných aktivit. Program byl přístupný pouze pro akreditované návštěvníky, kterých bylo zhruba 5000.

Michal Sladký, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme