Veřejné rozloučení se zpěvačkou Hanou Zagorovou proběhne ve středu v pražském Divadle Kalich

Veřejné rozloučení se zpěvačkou Hanou Zagorovou připravuje na středu 31. srpna Divadlo Kalich. Informaci serveru Blesk.cz potvrdil mluvčí divadla Jaroslav Panenka. Zpěvaččin manžel Štefan Margita prostřednictvím producenta Luboše Kříže sdělil, že rozloučení se bude konat od 11.00 do 17.00 hodin. Devítinásobná držitelka Zlatého slavíka zemřela v pátek ve věku 75 let.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hana Zagorová na Českém plese, který se konal v únoru 2020 v Obecním domě

Hana Zagorová na Českém plese, který se konal v únoru 2020 v Obecním domě | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

„Pro ty, kteří měli a mají Hanku rádi a chtějí se s ní přijít rozloučit osobně, budou mít příležitost ve středu 31. 8. 2022 v Divadle Kalich od 11.00 do 17.00 hodin. Hanka se do Kalichu ráda vracela a bude zde zanedlouho uveden muzikál z jejích písní Biograf láska,“ napsal Margita v tiskové zprávě.

Zemřela zpěvačka Hana Zagorová, jedna z největších hvězd české populární hudby. Bylo jí 75 let

Číst článek

Zároveň poděkoval všem za vyjádření soustrasti a podpory. Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy.

Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 onemocněla koronavirem a měla velmi těžký průběh. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Za svou kariéru nazpívala Hana Zagorová téměř 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Už od druhé poloviny 60. let patřila k nejvýraznějším postavám popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka.

Muzikál Biograf láska bude mít v Divadle Kalich premiéru v polovině září. Zazní v něm celkem 24 písní Hany Zagorové.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme