Zemřel americký zpěvák a herec vystupující pod jménem Meat Loaf. Bylo mu 74 let

Ve věku 74 let zemřel americký rockový zpěvák Meat Loaf. Informují o tom světová média s odkazem na jeho rodinu. Proslavil se albem Bat Out Of Hell, které dodnes patří k nejprodávanějším deskám ve Spojených státech. Oficiální příčina smrti není známa. Podle zpravodajského webu TMZ však zpěvák podlehl covidu-19.

Connecticut (Aktualizováno: 16:51 21. 1. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rodák z Dallasu, jehož skutečné jméno bylo Michael Lee Aday, za svou dlouhou kariéru prodal více než 100 milionů alb po celém světě. Mezi jeho nejznámější hity patří balada I‘d Do Anything For Love (But I Won't Do That), za kterou získal cenu Grammy, nebo téměř desetiminutová skladba Paradise by the Dashboard Light.

Debutové album Bat out of Hell, které vzešlo ze spolupráce s písničkářem Jimem Steinmanem a producentem Toddem Rundgrenem, vyšlo v roce 1977 a učinilo Meat Loafa jedním z nejznámějších rockových interpretů. Po prvotních smíšených recenzích se album zařadilo mezi deset nejprodávanějších v historii vedle desek Michaela Jacksona, Whitney Houstonové či kapely Eagles.

Jako herec se Meat Loaf objevil například ve snímcích Klub rváčů, Waynův svět nebo Rocky Horror Picture Show. 

Příčina smrti zatím není známá, podle agentury AP se však zpěvák delší dobu potýkal se zdravotními problémy. Zpravodajský web TMZ s odkazem na nejmenované zdroje napsal, že Meat Loaf zemřel poté, co vážně onemocněl covidem-19. Podle zdrojů TMZ musel kvůli nemoci začátkem týdne zrušit pracovní večeři a krátce nato se jeho stav prudce zhoršil. Zda byl zpěvák očkovaný, není jasné.

Jeho facebooková stránka uvádí, že poslední chvíle života strávil se svou rodinou a přáteli. 

„Se zlomeným srdcem oznamujeme, že nesrovnatelný Meat Loaf dnes (ve čtvrtek) v noci zemřel obklopený svou ženou Deborah, dcerami Pearl a Amandou a blízkými přáteli,“ stojí v prohlášení.

„Víme, jak moc pro tolik z vás znamenal, a opravdu si vážíme veškeré lásky a podpory, když procházíme tímto obdobím smutku ze ztráty tak inspirativního umělce a krásného muže,“ uvedla zpěvákova rodina s tím, že si v tuto chvíli přeje soukromí.

Meat Loaf svou přezdívku, která v angličtině znamená sekaná, získal už na škole. Podle agentury AP to mohlo být kvůli jeho impozantní stavbě těla i kvůli oblíbenému receptu jeho matky, která ho po rozvodu s jeho otcem alkoholikem vychovávala sama a zemřela, když byl zpěvák ještě teenager.

ČTK, Marcel Faltys Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme