Netflix i hollywoodská studia porazily nelegální streamovací servery. O seriály zdarma přijdou i Češi

Mnoho diváků v České republice a na Slovensku bylo ve čtvrtek večer nemile překvapeno, když jim nešly spustit seriály na stránce topserialy.to. Později se na ní objevila informace, že kvůli konci nelegálních streamovacích serverů přestala fungovat také. Jak informuje portál Deadline, servery jako Openload nebo Streamango musely skončit po dohodě s Netflixem, Amazonem a hollywoodskými studii.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záběr ze seriálu Černobyl od televize HBO

Záběr ze seriálu Černobyl od televize HBO | Zdroj: HBO

„Služby Verystream, Openload, Streamango a Rapidvideo ukončily svůj provoz. Vzhledem k tomu, že všechny odkazy na videa byly z těchto zdrojů, rozhodli jsme se ukončit provoz i my. Farewell, RIP,“ dočtete se na stránce topserialy.to.

Vzkaz na stránce topserialy.to | Zdroj: Repro topserialy.to

Tu podle serveru SeznamZprávy, který na konec stránky upozornil jako první, navštěvovalo přes půl milionu Čechů a Slováků denně. Na stránce bylo možné nelegálně a zdarma sledovat tisíce hodin nejoblíbenějších světových seriálů, od Hry o trůny, přes The Big Bang Theory až po minisérii z dílny HBO Černobyl. A to vše nejen v původním jazyce, ale také často v češtině nebo slovenštině.

Spor o Pelíšky jsme neprohráli, tvrdí Ulož.to. Požadavek z rozsudku považuje za neproveditelný

Číst článek

Stránka topserialy.to byla napojená na největší nelegální streamovací servery, které ale musely ukončit činnost po uzavření dohody s Aliancí pro kreativitu a zábavu (ACE), která sdružuje Netflix, Amazon, významná hollywoodská studia a dalších obsahové společnosti.

Aliance považuje konec serverů za významné vítězství. „Po celé roky tyto dvě pirátské služby nepodnikly smysluplné kroky k zastavení šíření nelegální obsahu. Poškozovaly tvůrce a klamaly spotřebitele,“ řekl podle serveru Deadline.com předseda Aliance Charles Rivkin.

V tiskové zprávě aliance uvedla, že se snažila o vypnutí serverů Openload a Streamango, které mají stejného provozovatele, několik měsíců. Úspěšná ale byla až po podání žaloby v Německu. Kromě ukončení činnosti musí provozovatel také zaplatit odškodné ve „významné výši“. O jakou částku jde, ale aliance nespecifikovala.

pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme