Tenista Berdych je po exhibici rozehraný, štěstí mají přinést rodiče

Tomáš Berdych sice finále exhibičního turnaje v Kooyongu s Japoncem Nišikorim prohrál, exhibici ale bral pouze jako součást přípravy na Australian Open. Do prvního grandslamu sezony vstoupí v pondělí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych na Rafaela Nadala nestačil. Ve svém třetím zápase na Turnaji mistrů podlehl světové jedničce 1:2 na sety.

Tomáš Berdych na Rafaela Nadala nestačil. Ve svém třetím zápase na Turnaji mistrů podlehl světové jedničce 1:2 na sety. | Zdroj: Reuters

„Odehrál jsem tři dobré zápasy. Ten poslední sice výsledkově nevyšel, ale to by byl spíše bonus na závěr. Tenhle týden splnil vše, co jsme si do něj dali za cíl,“ je spokojen Berdych.

Ten se chtěl před grandslamem hlavně rozehrát. „Bylo to domluvené dlouho dopředu a hodilo se to. Plán byl, že pokud mě nebude nic zdravotně limitovat, tak budu chtít hrát co nejvíc, abych se vrátil do zápasového rytmu,“ říká sedmý nasazený tenista.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Berdychem mluvil před Australian Open Jaroslav Plašil.

To se podařilo. „Mám něco odehráno a těším se na první zápas. Ostrý turnaj je trošku jiný, ale vždycky je lepší mít něco v zádech, hlavně sebedůvěru. Situace na kurtu mám už nahrané a můžu na tom stavět,“ věří si Berdych do úvodního velkého turnaje sezóny.

Tenistu u protinožců doprovází i rodiče. „Jsou tu poprvé a moc se jim tu líbí. Říkal jsem jim o tom hodně dlouho a letos se rozhodli vyrazit.“

I rodina by mohla podpořit českého tenistu na cestě k dobrému výsledku. „Kde rodiče byli, tak ty grandslamy byly dobré, tak doufám, že budou i dál přinášet štěstí.“

O prvním soupeři zatím nic neví

V prvním kole se utká s ukrajinským rodákem reprezentujícím Kazaschstán Alexandrem Nedovjesovem. „Je to nový kluk, vůbec ho neznám a budu si o něm muset něco zjistit,“ přiznává žebříčkově nejlepší český tenista a dodává, že soustředit se bude hlavně sám na sebe.

S losem úvodního kola je i přes neznalost soupeře spokojený. "Je to lepší varianta, než aby se člověk naháněl od prvního kola třeba s Hewittem nebo Monfilsem,“ dodává sedmý nasazený hráč Australian open.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme