Petra Kvitová se připravuje na první velkou zátěž v sezoně i na případné astma

Devět českých tenistů zasáhne do prvního dne tenisového Australian Open. Budou mezi nimi i dva nejlepší - Tomáš Berdych a Petra Kvitová. Česká jednička mezi ženami se do Melbourne přesunula ze Sydney a v dějišti grandslamového turnaje už si také zatrénovala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová postoupila na turnaji v Tokiu do semifinále

Petra Kvitová postoupila na turnaji v Tokiu do semifinále | Zdroj: Reuters

Po zhruba šedesáti minutách hry se se svou tréninkovou partnerkou Danielou Hantuchovou ještě nějaký čas zdržela na kurtu kvůli společnému focení, pak ještě reportérům povyprávěla o svém momentálním rozpoložení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová se v Melbourne musí vypořádat s nepříjemným vedrem

Na nějakou dobu naposledy z dvorce nepospíchala. Melbourne mají zasáhnout velká vedra. Od pondělka, kdy turnaj začíná, až do pátku hlásí meteorologové od 35 do 39 stupňů, a to je člověk rád, že se může po fyzické námaze honem rychle schovat.

Petra Kvitová už také počítá i s tím, že se mohou vrátit astmatické potíže, které ji před rokem poprvé trápily i tady v Austrálii.

"Už v Perthu jsem jednou hrála přes den a nebylo to tak hrozné. Těžký zápas to ale nebyl, a tak se to špatně porovnává. V Sydney pak bylo výborné počasí. Když jsme včera přijeli sem do Melbourne, tak jsem se šla proběhnout, no a úplně hej mi nebylo. Bude to tady velká zkouška," říká Petra Kvitová.

Ta se už dlouhodobě na takové situace připravuje a zásobuje léky a dýchacími pomůckami.

"Mám tabletky a dva inhalátory. Jeden preventivní a druhý, který si beru na zápasy, je to taková rychlá pomoc. Změnila jsem i dávkování," vysvětluje.

Petra Kvitová míří na Australian Open se smíšenými pocity

Číst článek

Astmatické potíže se dávají dost často do souvislostí s psychikou člověka a v tomto směru na tom nemohla být Petra Kvitová před rokem, kdy byla zraněná, nejlépe. Ale že by ji uklidňovala současná situace, když se naopak cítí dobře, je zdravá a nic ji nebolí, to se říct nedá.

"Myslím, že psychika to ovlivnit může, změní to ale hlavně vedra a vlhkost. Budu se snažit nepoddat se tomu. Je těžké říct, co bude, rozhodně ale z takových veder nejsem nadšená," přiznává Petra Kvitová, která zápasové vedro zažije poprvé v pondělí.

S formou je spokojená

Může ji aspoň těšit, že se s málo známou soupeřkou Kumkhumovou z Thajska utká až v podvečer zdejšího času a že se má v této sezoně o co opřít. Vyhrála pět ze šesti zápasů a také na tréninku se ukazovala v dobré formě, i na tom posledním s Danielou Hantuchovou ze Slovenska.

"Povedený trénink s Danielou mi stačil. Nejdu už ani odpoledne trénovat. Budu odpočívat a načerpávat energii na zápasy, co přijdou. To je nejdůležitější," ví Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme