Vyhrát teď může kterákoli tenistka, říká na Australian Open legenda Navrátilová

Tenisové Australian Open ztratilo už druhou favoritku. Po nejlepší tenistce současnosti Američance Sereně Williamsové končí také světová trojka Maria Šarapovová. I když tentokrát už nejde o prvotřídní senzaci. Myslí si to i jedna z nejúspěšnějších hráček historie Martina Navrátilová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ája Vrzáňová a Martina Navrátilová

Ája Vrzáňová a Martina Navrátilová | Foto: Miroslav Konvalina

Martina Navrátilová se jako obvykle na grandslamech účastní turnaje legend, tentokrát ve dvojici s Martinou Hingisovou, ale o dění v hlavní soutěži neztrácí přehled. Přes sociální sítě gratuluje tenistkám k výkonům, občas připojí své postřehy.

Ženskou dvouhru v Melbourne Parku teď označila za hodně otevřenou, vyzdvihla výkon Srbky Any Ivanovićové a nebyla vůbec překvapena výhrou Slovenky Dominiky Cibulkové nad Ruskou Marií Šarapovovou, které prý po zdravotních problémech ještě chybí odehrané zápasy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Legenda Martina Navrátilová hodnotí dosavadní průběh v ženském pavouku a hru Petry Kvitové na Australian Open

„Teď je rozlosování mnohem otevřenější, protože prohrály Šarapovová s Williamsovou. Každý teď může celý turnaj vyhrát,“ říká Martina Navrátilová. Ta by zvlášť za této situace v turnaji ráda viděla Petru Kvitovou, ke které má dlouhodobě zřejmě nejblíže, ale podobně jako loni sledovala brzké vyřazení české tenistky.

„Problémy jsou podobné - průměrné údery a moc kazí. Zdá se mi, že hraje hlavně na vítězné údery a ty na tři čtvrtiny moc nedrží,“ myslí si Martina Navrátilová, která tuší, že se může Petra Kvitová sama dostávat pod nepříjemný tlak.

Navrátilová Kvitové stále věří. Nejlepší roky má před sebou, říká legenda

Vydařená příprava, dobré výsledky i výkony v úvodu sezony, to všechno může spustit velké očekávání a není pak jednoduché takové situaci čelit.

„Tlak na sebe vytváříte sama. Musí se to kontrolovat. Snad se z toho něco naučí a očekávání sníží. Dávat na sebe tlak nemá cenu, to nepomůže a jenom to může hru zničit. V tenise je těžké se nekoukat dopředu. Plán máte na celý rok, ale když zápas začne, tak se musíte dívat pouze na ten jeden míč a zůstat v tom jednom okamžiku,“ říká Martina Navrátilová, která ale ve třiadvacetileté Petře Kvitové dál vidí velký potenciál, a věří ji.

„Nejlepší roky má před sebou. Jde jen o to se lépe naučit ty průměrné údery, aby si věřila a nemyslela si, že musí hrát pořád fantasticky. Zdálo se mi, že byla v lepší fyzické kondici, lépe běhala, ale pro ni je to teď mentální problém,“ uzavírá legendární Martina Navrátilová.

Jaroslav Plašil, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme