Nadal udolal Dimitrova, Češi ve čtyhrách skončili

Úpornou bitvu nabídlo čtvrtfinále Australian Open mezi Rafaelem Nadalem a Bulharem Grigorem Dimitrovem. Tři a půl hodiny dlouhý zápas nakonec lépe zvládla nasazená jednička ze Španělska.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal se raduje z vítězství nad Grigorem Dimitrovem

Rafael Nadal se raduje z vítězství nad Grigorem Dimitrovem | Zdroj: Reuters

Dvaadvacátý nasazený Bulhar Grigor Dimitrov Nadala v prvním setu překvapil a po půlhodině úvodní sadu získal poměrem 6:3. O další dva sety se ale strhla obrovská bitva.

Obě sady trvaly déle než hodinu a obě rozhodoval tie-break. Ten první získal sedmadvacetiletý Španěl poměrem 7:3. Zkrácená hra ve třetím setu se zastavila až na skóre 9:7 pro Nadala. Pomohlo mu i ve správný okamžik využité jestřábí oko. Třetí set trval 73 minut.

Ve čtvrté sadě získala světová jednička rychle soupeřovo podání a výhodu brejku si udržela až do vítězného konce. Nadal zvítězil 3:6, 7:6, 7:6 a 6:2.

V posledním čtvrfinálovém duelu vládl na kurtu šestý nasazený Roger Federer. Turnajová čtyřka, Andy Murray, vzdorovala nejlepšímu švýcarskému tenistovi pouze ve třetí sadě, kterou získal v tie-breaku.

V ostatních setech byl ale aktivnější, přesnější a pestřejší ve svých úderech Roger Federer, který vyhrál 6:3, 6:4, 6:7 a 6:3. Postoupil tak do jedenáctého semifinále na Australian Open za sebou. Vyzve v něm Rafaela Nadala.

Čtyřhry už bez české účasti

Ve čtyřhře se nedařilo Čechům. Květa Peschkeová spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou prohrály s nejvýše nasazeným italským párem Sara Erraniová, Roberta Vinciová 1:6, 4:6 a do finále se nedostaly.

Ze hry venku je i Radek Štěpánek. Ten prohrál spolu s Indem Leandrem Paesem čtvrtfinálový zápas mužské čtyřhry s Michaelem Llodrou a Nicolasem Mahutem z Francie.

Velký úspěch slaví slovenský ženský tenis. Dominika Cibulková zdolala Rumunku Simonu Halepovou za hodinu 6:3, 6:0 a podruhé v kariéře postoupila do semifinále grandslamového turnaje. Tam se potká s Polkou Radwaňskou, která porazila obhájkyni titulu Viktorii Azarenkovou.

Tenisový turnaj Australian Open (dotace 33 milionů australských dolarů):

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Dimitrov (22-Bulh.) 3:6, 7:6 (7:3), 7:6 (9:7), 6:2, Federer (6-Švýc.). - Murray (4-Brit.) 6:3, 6:4, 6:7 (6:8), 6:3.
Semifinálové dvojice:
Berdych (7-ČR) - Wawrinka (8-Švýc.), Nadal - Federer.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Llodra, Mahut (13-Fr.) - Paes, Štěpánek (5-Indie/ČR) 6:2, 7:6 (7:4), Kubot, Lindstedt (14-Pol./Švéd.) - Mirnyj, Južnyj (Běl./Rus.) 6:4, 5:7, 6:2.

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Cibulková (20-SR) - Halepová (11-Rum.) 6:3, 6:0, A. Radwaňská (5-Pol.) - Azarenková (2-Běl.) 6:1, 5:7, 6:0.
Semifinálové dvojice:
Li Na (4-Čína) - Bouchardová (30-Kan.), Cibulková - A. Radwaňská.
Čtyřhra - semifinále:
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Peschkeová, Srebotniková (4-ČR/Slovin.) 6:1, 6:4, Makarovová, Vesninová (3-Rus.) - Kopsová-Jonesová, Spearsová (8-USA) 7:5, 3:6, 6:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme