Marek Jarolím absolvoval první trénink v Libereci, nahradí Rybalku

Slovan Liberec přivítal první zimní posilu. Po odchodech Kalitvinceva, Rybalky, Keliče a potvrzeném přesunu kapitána Kováče se k Nise přesunul Marek Jarolím. Devětadvacetiletý fotbalista byl v Řecku spokojený, s možností vyměnit druholigovou Soluň za českého účastníka jarní fáze Evropské ligy však dlouho neváhal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Jarolím, nová posila FK Teplice.

Marek Jarolím, nová posila FK Teplice. | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Nemůžu si na nic stěžovat, ale liberecké působení v pohárech a ty ambice hrát každý rok o poháry, to je přeci jen výš, takže to zvítězilo,“ vysvětluje svou motivaci Jarolím.

Přestup proběhl velmi rychle. „Byla to akce kulový blesk, Honza Nezmar mě kontaktoval někdy minulý týden ve středu a v tu chvíli se to rozběhlo. A další středu už jsem tady,“ popisuje rychlý přesun nová liberecká posila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po prvním tréninku v Liberci mluvil s Markem Jarolímem David Nyč

Na sever Čech ho nepřivábila pouze šance rozšířit počet svých startů v pohárové Evropě. „Jak jednání s Honzou Nezmarem, které bylo strašně příjemné a profesionální, tak možnost spolupracovat s trenérem Šilhavým i s kluky, kteří tady hrají. Navíc se vždycky tradovalo, že je tady super parta," těší se Jarolím.

Liberec bude pro synovce trenéra Karla Jarolíma již sedmým angažmá v Gambrinus lize. Jednou z těch předchozích bylo mimo i téměř tříleté účinkování v Jablonci, v severočeském derby proto ofenzivní záložník tentokrát nastoupí proti bývalým spoluhráčům.

„Pro Severočeský kraj, hlavně pro Liberecký region, je to velký zápas. Zažil jsem ho z druhé strany, tak teď ho zažiju z té liberecké. Vím, co to obnáší, a budu se snažit, abychom zvítězili,“ slibuje Marek Jarolím.

Podpis půlroční smlouvy s opcí vítá také liberecký trenér Jaroslav Šilhavý. „Víme, že je to technicky vybavený hráč a zkušený fotbalista, od kterého si slibujeme, že naši hru usměrní a zacelí díru po Rybalkovi," věří trenér účastníka Evropské ligy.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme