V Praze poprvé vystoupil Michael Bublé, jeden z nejúspěšnějších hudebníků současnosti

Poprvé v Česku včera koncertoval Michael Bublé. Kanadský swingový zpěvák, který má na svém kontě tři ceny Grammy a 40 milionů prodaných alb, bojoval při koncertě se zdravotními problémy. Jeho pražská premiéra se mu ale nakonec vydařila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanadský swingový zpěvák Michael Bublé představil v O2 areně svou nejnovější show To be Loved

Kanadský swingový zpěvák Michael Bublé představil v O2 areně svou nejnovější show To be Loved | Zdroj: ČTK

Michael Bublé se včera v pražské O2 areně poprvé přivítal se svými českými fanoušky. Do Prahy přijel představit své nové album To be loved.

Podle Kateřiny Dědkové z pořadatelské společnosti nebylo do poslední chvíle jasné, jestli se koncert uskuteční. Zpěvák totiž bojoval s chřipkou. Nemoc ale překonal a během večera si dokázal české publikum zcela podmanit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Koncert v pražské O2 areně si nenechal ujít redaktor Kryštof Benoni

„Myslím si, že navzdory tomu, že se necítil dobře, z něj sálalo velké nadšení, velká energie. A myslím si, že si ten koncert užíval, že opravdu publikum bavil už od první písničky,“ říká Dědková.

Bublé přivezl do Prahy velkolepou show za 5 a půl milionu dolarů. Během vystoupení často vtipkoval s lidmi a několik písní odzpíval přímo mezi svými fanoušky. Ti byli z koncertu nadšení.

„Byl naprosto úžasný. Michaelovi to strašně slušelo a celé to bylo moc pěkně propracované. Úžasný koncert.“
„Mně se nejvíc líbilo, jak zpívá. Dostal mě tím, jak je naživo bezprostřední, jak se nebojí lidí, že mezi ně jde. A ten koncert celkově mě taky dostal. Bylo to nad moje očekávaní,“ pějí chválu návštěvníci koncertu.

A koncert si pochvalovali i hudební kritici. „Michael Bublé na své pražské premiéře perfektně vytvořil iluzi zašlých sinatrovských časů, hráli tam skvělí muzikanti. Svojí osobností, charismatem a vtipem dokázal lidi vtáhnout do toho představení. Myslím si, že díky koncertu měli možnost vidět, v čem to jeho kouzlo tkví,“ hodnotí zpěvákovu pražskou show hudební publicista Jan Vedral.

Bublé přijel do Česka poprvé v rámci celosvětového turné, které začalo loni | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Michael Bublé tedy včera večer svojí pomyslnou bitvu o přízeň českých fanoušků vyhrál. V Praze se ale dlouho nezdržel, protože už dnes večer koncertuje ve Vídni.

Kryštof Benoni Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme