Mladoboleslavské divadlo se dočkalo opravy malé scény. Chce ji poskytnout i amatérům

Divadlo v Mladé Boleslavi včera během galavečera poprvé ukázalo divákům zrekonstruovanou malou scénu. Herci prostor už několik let kvůli špatným technickým podmínkám nemohli používat. V budově přibyl také moderní výtah na dekorace a kavárna. Investici 31 milionů korun zaplatila z velké části Evropská unie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Městské divadlo Mladá Boleslav

Městské divadlo Mladá Boleslav | Foto: MĚSTSKÉ DIVADLO Mladá Boleslav

Vedení divadla včera zároveň ocenilo nejpopulárnější herečku, herce a inscenaci. Hlasovali sami diváci.

Oslava ukončení rekonstrukce se nesla v rytmu Rio de Janeira a na jevišti se při hudebních, tanečních nebo činoherních číslech vystřídali všichni herci divadla.

Diváckou anketu o nejoblíbenější herečku a herce vyhráli Petra Nakládalová a Petr Halíček. Nejlepší inscenací loňského roku diváci zvolili hru s názvem Tlustý prase. V hlavních rolích se jako host představuje Alena Bazalová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novou malou scénu mladoboleslavského divadla si prohlédla reportérka Kateřina Havránková

„Hlavní hrdinka má kila navíc a dokonce o ní v jedné chvíli lidi z vyšší společnosti říkají, že je tlustý prase. Je to o kritice společnosti, o tom, jak jsme nároční na sebe i na ostatní,“ soudí herečka.

Divadlo rekonstruuje své prostory už od roku 2010. Poslední fází byla oprava malé scény.

„Chceme jí především otevřít i veřejnosti, přizvat sem amatérské soubory se zajímavými projekty, studentská divadla a podobně,“ plánuje ředitel divadla Josef Skřípek.

Většina z 360 lidí, kteří galavečer navštívili, se šla na závěr do malé scény podívat.

„Strašně moc se nám to líbí, je to úžasný. Znám to velice dobře, protože s mateřskou školou tady každý rok vystupujeme, máme tady akademii. V těchto místech se převlékáme, máme to jako šatnu. Teď jsem ohromena, jak je to úžasné,“ hodnotí učitelka mateřské školy Sluníčko Blanka Buršíková.

Kateřina Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme