Místo akvaparku zřejmě v Jeseníku postaví centrum sociálních služeb

Odmítnutí akvaparku v Jeseníku dalo šanci výstavbě centra sociálních služeb. Radnice už na něj získala příslib dotace, jenže v případě realizace vodního světa by neměla domov z čeho dofinancovat. Teď se situace mění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Domov pro seniory V Zahradách - Zdice

Domov pro seniory V Zahradách - Zdice | Foto: Petr Kološ

Lidé, kteří dlouhodobě volají po zařízení s nepřetržitou zdravotní službou pro nemohoucí seniory, se pomalu začínají radovat. Stejně jako penzistka Jarmila Vyhlídalová, která měla tři roky doma svou maminku.

Déle se o ni starat nezvládla. „Pak už to bylo neúnosné, protože maminka byla ležák. Nevěděla, kdo je, co je,“ vysvětluje. Maminku nakonec umístila do domova v Javorníku. V Jeseníku totiž podobné zařízení stále chybí.

Už několik let po městě koluje petice na podporu domova pro důchodce, podepsaly ji stovky lidí. Projekt je hotový a díky zastavení plánů na výstavbu akvaparku má teď mnohem více šancí na realizaci.

Domov má mít 44 lůžek. A podle ředitele penzionu pro seniory Jana Rottera by se bez potíží brzy naplnil. „ Tato kapacita bude naplněna zčásti našimi uživateli. Potom je v okolních zařízeních umístěno okolo 35 jesenických občanů a dalších bezmála 30 má žádosti v těchto zařízeních,“ vypočítává.

Andrea Švubová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme