Sjezdař Reichelt v Soči závodit nebude, podstoupí operaci zad

Vítěz vyhlášeného sjezdu v Kitzbühelu Rakušan Hannes Reichelt přijde o zbytek sezony s vrcholem na olympijských hrách v Soči. Lékaři v Innsbrucku mu v pondělí večer budou operovat vyhřezlou ploténku, která ho začala trápit krátce před jeho sobotním triumfem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rakouský sjezdař Hannes Reichelt

Rakouský sjezdař Hannes Reichelt | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletý lyžař se v pondělí podrobil vyšetření, podle kterého je operace jediným možným řešením jeho bolestí.

"Ukázalo se, že operace je nevyhnutelná. Ještě štěstí, že jsem na vyšetření šel, jinak mohly přijít vážné následky," uvedl v prohlášení.

Vítěz sedmi závodů Světového poháru triumfoval v Kitzbühelu jako první domácí závodník po osmi letech a měl být hlavní rakouskou nadějí na blížících se hrách. "Zdraví je zkrátka na prvním místě, chci i po kariéře normálně sportovat. Bohužel můj olympijský sen se tím pádem rozplynul," řekl vicemistr světa v superobřím slalomu z roku 2011.

"Hannes je v životní formě a tohle je pro něj samozřejmě hodně hořké, zdraví má ale přednost. Snad se rychle uzdraví a brzy vrátí," uvedl sportovní ředitel rakouského svazu Hans Pum na adresu Reichelta, který se v probíhající sezoně na stupně vítězů prosadil celkem pětkrát.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme