Ondřej Sokol: Ve filmu Krásno jsem se pasoval do role idiota, je mi blízká

Divadelní herec, režisér, překladatel, případně i televizní bavič Ondřej Sokol debutuje jako režisér filmový. Do kin přichází jeho snímek nazvaný Krásno. Základem scénáře je životní příběh Sokolova přítele, herce Martina Fingera.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Sokol

Ondřej Sokol | Foto: FTV Prima

Dva kamarádi se po letech vracejí do rodného města, kde chtějí vypátrat původce tragické smrti matky jednoho z nich. To je hlavní osa příběhu filmu Krásno. Scénář je založen na skutečných osudech Martina Fingera, herce, který hraje jednu z hlavních rolí.

„Je to tak, je tam skryt v nejrůznějších dialozích, které spolu vedou dva hlavní hrdinové. Je to náš společný život, co se týká té hlavní zápletky,“ potvrzuje Finger.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do kin přichází film Ondřeje Sokola Krásno. O film se zajímal Tomáš Pilát

„V okruhu svých nejbližších jsem byl odkazován na oficiální vyšetřování a z toho plyne základní námět filmu, že to nemuselo být úplně tak, jak se to jeví. Ale, jak se to stalo, jsme se nikdy nedozvěděli. Takže po tom se naši hrdinové vydají. Samozřejmě příběh je sám o sobě fikce. Není to přesně tak, jak to bylo. Ale hodně věcí je podobných těm v mém životě,“ doplňuje.

Na filmu pracoval Martin Finger s Ondřejem Sokolem dva a půl roku. „Po 20 letech, kdy jsme spolu začínali hrát ještě jako studenti, a pak se každý vydal trošku jinou cestou, jsme se zase potkali. Smekám před ním, jak zvládl roli režiséra a herce zároveň,“ říká.

Představitel druhé hlavní role a režisér filmu Ondřej Sokol připomíná, že film se natáčel na reálných místech, kde se ve skutečnosti příběh odehrál, v Šumperku.

„Velké téma je tam ten návrat do města, kde zjistíte, že máte větší kořeny, než jste si myslel. Je tam spousta nostalgie po tom městě,“ přibližuje.

„Já jsem se ve filmu pasoval do role idiota a ta role je mi určitě blízká. Ten film je hodně o tom, jak to tito samozvaní mstitelé celé podělají. Tam je mi to hodně blízké, já umím věci skutečně podělat,“ popisuje.

Tomáš Pilát, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme