České futsalisty čeká na mistrovství Evropy první a hned klíčový zápas

Sní o medaili, mistrovství Evropy ale může pro české futsalisty skončit vlastně už po úvodním utkání. Ze tříčlenné základní skupiny postoupí v belgických Antverpách dál dva týmy. Konkurenci má Česko ve Španělsku, které vyhrálo poslední čtyři šampionáty, cesta dál tak vede spíš přes dnešního soupeře Chorvatsko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští futsalisté se radují z vítězství nad Kuvajtem na MS v Thajsku

Čeští futsalisté se radují z vítězství nad Kuvajtem na MS v Thajsku | Foto: Radek Klier, FAČR

„První zápas bude nejdůležitější, proti Chorvatsku se bude lámat chleba úspěchu a neúspěchu," uvedl trenér Tomáš Neumann.

Výhra posune českou reprezentaci do čtvrtfinále, pokud ale neuspěje, sníží se její šance na postup na minimum. Chorvatsko už má za sebou utkání s favorizovaným Španělskem, se kterým dokázalo senzačně uhrát remízu.

Přehrát

00:00 / 00:00

České futsalisty čeká na mistrovství Evropy první a hned klíčový zápas

„Kluci to musí zvládnout zejména ve svých hlavách. Pokud se budou stoprocentně soustředit na svůj výkon, tak můžeme jít dál,“ poukazuje trenér českých futsalistů na nutnost zvládnout psychický tlak.

V týmu je osm zkušených hráčů, další šestice má ale s velkými akcemi zkušenosti malé, nebo vůbec žádné. „Nemusí být úplně jednoduché se s tím vyrovnat po psychické stránce. Já jsem v pohodě, je to už mé čtvrté mistrovství Evropy. Uvidíme, jak se s tím poperou mladší hráči, pro které jde o první velkou akci,“ říká univerzál Jiří Novotný.

Chorvatsko je výkonnostně na úrovni českého týmu a na minulém evropském šampionátu ho v základní skupině porazilo.

„Jde o těžkého soupeře, mají pět vynikajících hráčů, kteří odehrají celý turnaj. Tomu musíme přizpůsobit taktiku,“ podotýká trenér Neumann, kterému bude na turnaji chybět kvůli zranění jeden z hvězdných bratří Marešů – Michal.

„Paradoxem je, že největší úspěch jsme získali bez bratrů Marešů. Futsal je kolektivní hra a záleží zejména na týmovém duchu,“ zdůrazňuje Neumann, který by si určitě přál, aby jeho svěřenci stejně jako evropském šampionátu 2010 v Maďarsku získali bronzovou medaili.

Utkání Česka s Chorvatskem začne v 18.30.

Mirko Vasič, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme