Hokejový Chomutov vyrovnal rekord, který se neslaví: Prohrál sedmnáctkrát v řadě

Sedmnáct prohraných zápasů v řadě - taková je po včerejšku bilance chomutovských hokejistů, kteří tak vyrovnali nelichotivý extraligový rekord Vsetína z roku 2007. Naposledy Piráti podlehli v pátečním kole 3:4 Třinci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový kouč chomutovský Pirátů Jaroslav Beck předává pokyny svým svěřencům.

Nový kouč chomutovský Pirátů Jaroslav Beck předává pokyny svým svěřencům. | Zdroj: ČTK

"Jsem tady třetí týden, tohle mě vůbec nezajímá a nemůže mě to rozhodit, ať se tím zabývá třeba ústav historie. Jestli Chomutov předtím prohrál třeba stokrát, tak bohužel. My jsme tady od toho, abychom tým dali dohromady," čertil se při dotazech na nelichotivou sérii trenér Jaroslav Beck.

Aktuálnější určitě byla pro chomutovského trenéra jiná otázka - proč domácí obrana nakonec neodolala třineckému tlaku a proč nedotáhla slibně rozehraný zápas do vítězného konce?

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle trenéra Becka Piráti doplácí na zbytečné chyby pramenící z nezkušenosti hráčů

"V týmu je řada nezkušených hráčů, kteří chybu pod tlakem prostě dokážou vyrobit. Jejich výkon nebyl špatný, ale udělali jsme v zadu chyby po buly a Třinec utkání dokázal otočit," vysvětloval Beck.

Sladkokyselou náladu mohl mít po utkání s Třincem útočník chomutovských Pirátů Josef Straka. Jeho formaci se začíná dařit a tentokrát zařídila všechny tři domácí góly. Jenomže na ukončení černé série to nestačilo.

"V momentální situaci to nedokážeme ubránit. Normální mužstvo dostane za stavu 1:3 gól a nic se neděje, my ale dostaneme ještě další dva," srovnává.

V případě týmu, který je v extraligové tabulce beznadějně poslední, stačí tedy opravdu málo, aby se pracně posbíraná špetka sebedůvěry najednou vypařila.

"Je to tak. Říkáme si neustále, že nemáme co ztratit, že jsme poslední o parník, gól ale pokaždé dostaneme, místo toho abychom ho dali my a skóre udrželi. Bohužel tomu tak je, musíme se s tím poprat," burcuje Straka.

Aleš Procházka, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme