Berdych se Štěpánkem vybojovali čtyřhru s Holandskem. Vyhráli 3:1

Ve druhém dni prvního kola Davisového poháru bojovali Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem s nizozemskou dvojicí Robin Haase, Jean-Julien Rojer. Napínavou koncovku první setu zvládli, ale druhý set jednoznačně ztratili. Po dvou vyhraných tie-breacích ve třetím a čtvrtém setu zvítězili 3:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letní olympijské hry Londýn 2012, 30. července. Tenis muži čtyřhra, 1. kolo. Tomáš Berdych a Radek Štěpánek v utkání proti Italům Danielovi Braccialimu a Andreasovi Seppimu.

Letní olympijské hry Londýn 2012, 30. července. Tenis muži čtyřhra, 1. kolo. Tomáš Berdych a Radek Štěpánek v utkání proti Italům Danielovi Braccialimu a Andreasovi Seppimu. | Zdroj: ČTK

Holandská dvojice, která ve svých pěti společných vystoupení v Davis Cupu pokaždé zvítězila, byla Čechům v prvním setu velmi vyrovnaným soupeřem. V desáté hře si dokonce Nizozemci vybojovali pět brejkbolů, žádný ale nevyužili.

Poté, co Berdych se Štěpánkem vybojovali hru, přestože v ní prohrávali 0:40, využili situace a hned v následujícím gemu sebrali soupeři podání. Po 68 minutách Radek Štěpánek při svém servisu rozhodl o vítězství 7:5.

Druhý set zápasu byl hodně jednoznačnou záležitostí ve prospěch nizozemského páru. Získali ho za 27 minut poměrem 6:1.

Prvního brejku se dočkali ve čtvrté hře druhé sady. Po Štěpánkově podání se dostali do vedední 3:1 a protože si servis neudržel ani Tomáš Berdych, vyhráli sadu Holanďané se ztrátou jediného gemu.

Skvělý obrat ve třetím setu

I ve třetím dějství se Češi ocitli v problémech. V sedmé hře si Tomáš Berdych neudržel podání a soupeř kráčel vstříc vedení 2:1.

Před rozhodující hrou, ve které Haase podával na vítězství v setu si Berdych vyžádal ošetření zad. Nizozemci měli i jeden setbol, ale poté skvělé údery Štěpánka i Berdycha zařídily brejk a vyrovnání na 5:5.

Druhý Holanďan, Jean-Julien Rojer, nabídl při svém podání za stavu 6:5 pro Čechy Berdychovi se Štěpánkem tři setboly, ti ale ani jeden nevyužili a set šel do tie-breaku. Ten, i díky nedůrazu Haaseho, vyhráli Češi 7:2 a vedli 2:1 na sety.

Rozhodly dva tie-breaky

Do zkrácené hry dospěl i čtvrtý set, který se nakonec ukázal jako závěrečný. Češi totiž tie-break zvládli, stejně jako v předchozí sadě, o mnoho lépe, než Holaňdané.

Za necelé čtyři hodiny, po poslední přestřelce mezi Štěpánkem a Rojerem na síti, vyhrál český pár 7:6, 1:6, 7:6 a 7:6. Připsal si již sou patnáctou výhru a po druhém dnu vede Česká republika nad Nizozemskem 2:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme