Běžkaři najdou v Krkonoších dobré podmínky na Černé hoře a Horních Mísečkách

Běžkařům pokračuje sezóna bez sněhu. Technické zasněžování sice zlepšilo podmínky na horách v Česku, ale to hlavně na sjezdovkách. Krkonoše jsou teď jedním z mála míst v republice, kde příznivci běžeckého lyžování najdou i upravené bílé stopy. Například na Černé hoře v Jánských Lázních. Patnáct kilometrů upravených tratí má také horské středisko Horní Mísečky. Jejich úprava je teď ale mnohem náročnější.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Téměř 68 km upravených běžeckých tratí

Téměř 68 km upravených běžeckých tratí | Foto: SKIAREÁL Špindlerův Mlýn

„Myslím si, že podmínky pro běžkaře jsou na Horních Mísečkách nejlepší v republice. Přeci jen jsou Mísečky zárukou sněhu. Překládají se sem všechny běžecké závody z celé republiky,“ říká Zdeněk Spilka ze skiareálu Špindlerův Mlýn.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Horních Mísečkách natáčela reportérka Lucie Valášková

Na Horních Mísečkách je upraveno 15 kilometrů běžeckých tratí. „Není to na tuto dobu moc, ale jsme rádi alespoň za to. Na sjezdovkách máme půl metru technického sněhu, a to nám v podstatě drží sezónu,“ dodává Spilka.

O tomto víkendu tu probíhají běžecké závody žactva. Původně se měly odehrávat ve Vysokém nad Jizerou.

„Pořadatelé udělali vše proto, aby se závod pořádal. Sněhové podmínky nejsou ideální, proto se organizátoři rozhodli, že se budou pořádat tady na Mísečkách. A udělali dobře. Podmínky tu jsou slušné,“ říká za pořadatele závodů Arnošt Hlaváček.

Lucie Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme